Izbornik
Centri izvrsnosti -> Fizikalna medicina i rehabilitacija -> Bowen terapija

Bowen terapija (tehnika)

Bowenova terapija, također poznata i kao Bowenova metoda, Bowenova tehnika je terapija koja uključuje nježne ali precizne manipulacije mekog tkiva. Pokreti koji se rade su pokreti rolanja pomoću kažiprsta i palca terapeuta preko mišića, tetiva i živaca s minimalnim pritiskom.

Bowenovim pokretom koji je drugačiji i poseban, osigurava se piezolektrični efekt na ovojnici mišića, tetiva i unutarnjih organa, te slanje signala mozgu da nešto s tim dijelom tijela nije u redu. Mozak reagira na stimulaciju relaksacijom okolne muskulature, time boljom lokalnom prokrvljenošću i samim tim bržim i boljim regeneracijskim procesima. Činjenica da Bowen djeluje preko ovojnica koje omataju cijelo naše tijelo i da se u tretmanu stimuliraju točke na površini gotovo cijelog tijela, čini Bowen holističkom terapijom.

Bowenova terapija se, zbog svog holističkog procesa ozdravljenja, primjenjuje kod niza tegoba.
To su: bolesti i tegobe mišićno-koštanog sustava (kosti, zglobovi, mišići, tetive i ligamenti), živčanog sustava (neurološke tegobe, pareze i paralize, multipla skleroza, cerebralna paraliza, distoni sindromi kod djece), te problemi vezani uz stres (nesanica, anksioznost, glavobolja, poteškoće s probavom).

Tehnika je vrlo nježna i nema ograničenja s obzirom na starost pacijenta, može se koristiti na novorođenoj djeci ili na osobama poodmakle životne dobi.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba