Izbornik
Centri izvrsnosti -> Minimalno invazivna kirurgija -> Operacija hemoroida – laser

Operacija hemoroida – laser

U našoj ustanovi preferiramo minimalno invazivne zahvate, među kojima je prvenstveno laserska hemoroidoplastika jer pruža izvrsne rezultate u smislu manje postoperativne boli, manje upotrebe post-operativne analgezije i bržeg povratku u normalne aktivnosti. Ova metoda najbolje rezultate daje kod hemoroidalne bolesti drugog i trećeg stupnja, a izvodi se u sklopu jednodnevne kirurgije.

Sam zahvat, LHP (laser hemoroidoplastika) izvodi se u kratkotrajnoj općoj anesteziji ili spinalnoj anesteziji. Nakon minimalne incizije kože, laserska sonda se uvodi u svaki hemoroidalni čvor do njegove baze, a aplikacijom lasera dolazi do koaguliranja krvne žile koja opskrbljuje hemoroid. Već tijekom zahvata dolazi do redukcije volumena čvora za 30-40%, a tijekom sljedećih nekoliko tjedana dolazi do potpune regresije hemoroida. Ukoliko postoji i prolabirajuća komponenta hemoroida, može se postaviti i šav kojim ćemo spriječiti prolaps (hemoroidopeksija).

Kandidati za liječenje laserom

 • pacijenti s 2. i 3. stupnjem hemoroidalne bolesti
 • krvarenje iz hemoroida
 • pečenje, svrbež, nelagoda

Preoperativna priprema

Započinje po donošenju odluke o pristupanju preporučenom operativnom zahvatu i dogovoru termina operativnog zahvata, a potrebno je obaviti:

 • internistički prijeoperativni pregled (osobe starije od 65 god.)
 • RTG srca i pluća (osobe starije od 65 god.)
 • laboratorijske pretrage: KKS, Na, K, GUK, PV, APTV, fibrinogen, urin biokemijski,
 • KG i Rh faktor, EKG
 • pregled anesteziologa sa svim prikupljenim nalazima
 • na anesteziološkom pregledu s anesteziologom ćete dogovoriti vrstu anestezije kojom ćete biti anestezirani prilikom operacije, ovisno o Vašim željama i preporuci anesteziologa
 • priprema probavnog trakta dan prije operacije (prema preporuci liječnika, specijalista kirurgije)
 • na zahvat je potrebno doći natašte (ništa na usta nakon ponoći)

Tijek zahvata

Zahvat se izvodi u općoj intravenskoj ili spinalnoj anesteziji, kroz minimalne otvore pored anusa, tako da pri izvođenju nema rezova i stvaranja kirurške rane.
Radi se redukcija samog hemoroidalnog čvora, bez oštećena okolnog tkiva. Obliteriraju se (zatvore laserskom zrakom) ogranci donje i lateralne hemoroidalne arterije, uz očuvanje sluznice i analnog sfinktera. Također, željena reakcija tkiva na lasersku zraku razvija se u roku od 6 tjedana nakon zahvata.

Oporavak nakon zahvata

U odnosu na sve druge kirurške procedure, ova metoda je uvjerljivo najpopularnija kod pacijenata, upravo zbog svoje minimalne invazivnosti i minimalnih post-operacijskih bolova.
Povratak svim životnim i radnim aktivnostima je moguć već par dana nakon ovog tretmana.

Mjere opreza

Kao i kod svih kirurških zahvata u ovoj regiji, moguće je krvarenje različitog obima. No, pravilnom pripremom bolesnika i adekvatno izvedenom tehnikom od strane iskusnog kirurga, ova je komplikacija zanemariva.

Cijena operacije hemoroida laserom

Zatražite naš aktualni cjenik. Unesite svoju e-mail adresu na linku cjenik za minimalno invazivnu kirurgiju i saznajte koja je cijena za operaciju hemeroida (laser). Poslat ćemo Vam cijene naših usluga u što kraćem vremenskom roku.

Hvala na Vašem povjerenju.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba