Izbornik
Tim stručnjaka -> Dr.sc. Eva Pavić, dipl.ing.univ.spec., sveučilišna specijalistica kvalitete i sigurnosti hrane

Dr.sc. Eva Pavić, dipl.ing.univ.spec., sveučilišna specijalistica kvalitete i sigurnosti hrane

Priključuje se timu Specijalne bolnice Sv. Katarina u ožujku 2019. godine. Također, voditeljica je Službe za prehranu i dijetetiku KBC-a Zagreb.

Diplomirala je na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Magistrirala je 2010. godine te je trenutno na poslijediplomskom doktorskom studiju Nutricionizam na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Bila je dugogodišnja djelatnica Kliničke bolnice Dubrava, gdje je od 1995. do 2010. bila voditelj Odjela prehrane. 2010. Postaje Savjetnica ravnatelja za prehranu Kliničkog bolničkog centra Zagreb, a od 2011. godine rukovoditelj Službe za prehranu i dijetetiku čiju funkciju vrši i danas. Od 2001. godine stručni je suradnik praktične nastave na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, a od 2007. godine predavač te nositelj kolegija „Dijetetika“ na Katedri za prehranu i analitičke tehnike.

Autorica je i koautorica nekoliko CC publikacija, poglavlja u udžbenicima iz područja nefrologije i dijabetologije te obrazovnih brošura na temu dijetoterapije i pravilne prehrane. Održala je više od 100 predavanja na znanstvenim skupovima i tečajevima trajnog usavršavanja. Član je radne skupine Službe za javnozdravstvenu gerontologiju - Referentnog centra Ministarstva zdravstva za zaštitu zdravlja starijih osoba, za izradu prehrambeno-gerontoloških normi/jelovnika u domovima za starije osobe i gerontološkim centrima. Bila je član radne skupine Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske za razvoj prehrambenih smjernica, standarda i normativa za prehranu djece u vrtiću i za školsku djecu te radne skupine za razvoj HACCP smjernica u institucionalnim kuhinjama. Bila je voditeljica projekta Ministarstva zdravlja za izradu Standarda za prehranu bolesnika u bolnicama. Od 2018. predsjednica je Hrvatskog društva nutricionista i dijetetičara.

2020. doktorirala je s temom „Utjecaj mediteranske i standardne hipolipemičke dijete na biokemijske pokazatelje u visokorizičnih bolesnika za razvoj srčanožilnih bolesti“ na Prehrambeno – biotehnološkom fakultetu, Sveučilišta u Zagrebu.

Članica je Hrvatskog društva za dijabetes i bolesti metabolizma, Hrvatskog društva za aterosklerozu, Hrvatskog društva za kvalitetu i Udruge za pomoć obiteljima sa fenilketonurijom Hrvatske. Područje interesa uključuje upravljanje prehranom i dijetoterapiju.

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba