Izbornik
Centri izvrsnosti -> Žensko zdravlje -> Kako doći na prvi ginekološki pregled?

Kako doći na prvi ginekološki pregled?

Prije odlaska na ginekološki pregled možda nekih 24h ne bi bilo loše da se izbjegnu spolni odnosi. Prilikom tuširanja inače, a i prije ginekološkog pregleda koriste se blagi sapuni za intimnu njegu sa odgovarajućom kiselosti. Preporuča se obući udobnu odjeću koja se lako i jednostavno skida, može se radi udobnosti obući ili ponijeti suknja kako se od kabine do ginekološkog stola žena ne bi neugodno osjećala dok hoda gola iako danas sve više ginekoloških ordinacija koristi kratke haljinice za jednokratnu upotrebu koje žena dobije pri dolasku. Možete pripremiti i napisana pitanja za ginekologa zato što se žene nerijetko zbune i zaborave šta su htjele pitati.

U zaključku kažimo da se prvi ginekološki pregled ne treba odgađati. Prirodno je da se žene ne raduju ginekološkom pregledu, ali je važno da mu se posveti posebna pažnja od strane žene i od strane ginekologa jer ukoliko žena nema ranijih neugodnih iskustava dolazit će redovitije na preglede sa manje nervoze i opušteno.

Dolazak kod ginekologa ne mora nužno značiti i pregled. Ženi će možda biti lakše da se prvo upozna sa «svojim» ginekologom, da stekne povjerenje i onda kad bude spremna napravit će se ginekološki pregled, a i ovako će dobiti korisne informacije glede svog reproduktivnog zdravlja o neplodnosti, kontracepciji, pobačaju, trudnoći, spolno prenosivim bolestima, menopauzi...

Na kraju još nešto da vas opusti: vaš ginekolog radi svoj posao i napravio je već toliko pregleda da se slobodno možete opustiti jer on to radi svakodnevno i uopće vam neće zamjeriti ništa s čime se vi vjerojatno opterećujete i što bi vam netko drugi možda i zamjerio. Čekamo vas rado na vašem prvom ginekološkom pregledu!

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba