Izbornik
Centri izvrsnosti -> Žensko zdravlje -> Operativni ginekološki zahvati

Operativni ginekološki zahvati

Operativni zahvati u ginekologiji podrazumijevaju različite vrste kirurških postupaka primjenjujući različite tehnike kojima se kirurški liječe spolni organi žene (maternica, jajnici, jajovodi, rodnica, stidnica).

Indikacije za ginekološke kirurške zahvate su brojne: endometrioza, miomi maternice, različite vrste cista na jajnicima, priraslice u zdjelici, promjene na jajovodima (uključujući laparoskopsku sterilizaciju), patološke promjene na sluznici (endometriju) i vratu (cerviksu) maternice (npr. polipi, skvamozne intraepitalne lezije vrata maternice, tzv. CIN promjene i dr.), neuspjele rane trudnoće (spontani pobačaji), pregrade maternice (septumi), patološke promjene rodnice (vagine) i stidnice (vulve), kao i korekcije malih labija te rekonstrukcija himena.

Vrste operativnih ginekoloških zahvata

Operativni ginekološki zahvati i tehnike se dijele na endoskopske (laparoskopski i histeroskopski zahvati) i klasične kirurške tehnike, a u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina izvodimo sljedeće:

MALI GINEKOLOŠKI ZAHVATI

ČESTI OPERATIVNI GINEKOLOŠKI ZAHVATI

Za razliku od klasičnih (invazivnih) zahvata, prednosti minimalno invazivnih ginekoloških zahvata su brži i bezbolniji oporavak, manja krvarenja tijekom zahvata te znatno niža stopa komplikacija i infekcija.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba