Izbornik
Centri izvrsnosti -> Bolesti kralježnice -> Cervikalna mikrodiscektomija

Cervikalna mikrodiscektomija

Cervikalna mikrodiscektomija je kirurški zahvat koji se koristi za liječenje bolova i drugih simptoma uzrokovanih hernijom diska u vratnoj kralježnici.

Tko su kandidati?

Ovo stanje se najčešće javlja u starijih osoba, ali može se pojaviti u bilo kojoj životnoj dobi. Simptomi hernije diska mogu uključivati bol u vratu, ramenima i rukama, trnce, slabost ili gubitak osjeta u rukama. U nekim slučajevima, hernija diska može dovesti do ozbiljnih neuroloških problema, kao što su gubitak kontrole nad mjehurom i crijevima pa se u tim situacijama cervikalna mikrodiscektomija smatra hitnim zahvatom.

Cervikalna mikrodiscektomija je obično vrlo uspješna u ublažavanju bolova i drugih simptoma uzrokovanih hernijom diska u vratnoj kralježnici, no važno je razgovarati sa specijalistom o mogućim rizicima i prednostima cervikalne mikrodiscektomije jer je svaki pacijent individualan.

Kod gore navedenih simptoma prvi korak u liječenju su konzervativne terapije, poput fizikalne terapije, lijekova protiv bolova i upale, vježbi jačanja mišića vrata i kralježnice te drugih metoda koje mogu pomoći smanjiti bol i simptome hernije diska. Ako konzervativno liječenje ne uspije, a simptomi se pogoršavaju, može se razmotriti cervikalna mikrodiscektomija uz prethodnu dijagnostiku po uputi specijaliste. Stoga, ako imate pitanje ili trebate savjet? Dogovorite pregled i saznajte koja metoda liječenja bi bila najbolja za vas.

Cijena pregleda

Zatražite naš aktualni cjenik. Unesite svoju e-mail adresu na linku cjenik za bolesti kralježnice i saznajte koja je cijena pregleda. Poslat ćemo Vam cijene naših usluga u što kraćem vremenskom roku. Hvala na Vašem povjerenju.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba