Izbornik
Centri izvrsnosti -> Bolesti kralježnice -> Kifoplastika

Kifoplastika

U Specijalnoj bolnici Sv. Katarina u Zaboku izvedene su prve operacije kifoplastike, najsavršenije tehnike na svijetu koja se primjenjuje kod bolnih prijeloma kralježaka prouzročenih prvenstveno osteoporozom, ali i metastazama različitih tumora koji se šire u kralježnicu.

Ne odgađajte pregled, riješite svoje tegobe i rezervirajte svoj termin za pregled.

Kako se problemi sa osteoporozom, zbog kojih kost postaje vrlo osjetljiva, krhka i lako lomljiva, najčešće počinju javljati kod žena nakon menopauze, a još više nakon 70. godine kada nastupa senilna osteoporoza, najčešći bolesnici s takvim problemima su upravo žene.

Upravo zbog minimalno invazivne izvedbe kifoplastika je iznimno kvalitetna i učinkovita metoda liječenja. Cilj postupka je upotrebom dilatacijskog balona s kontrastnim sredstvom vratiti visinu koju je spljošteni kralježak imao prije prijeloma, a koji je zadobio zbog oslabljene mineralizacije kosti, te ga u toj poziciji stabilizirati upotrebom koštanog cementa.

Stoga je tehnika kifoplastike najmoderniji način kojim se postižu učinkoviti rezultati jer se prije ubrizgavanja cementa napuše balon. On tada napravi kvalitetniji prostor za ubrizgavanje dovoljne količine cementa. Sam tijek operacije je relativno kratak i traje samo jedan sat.

Javite nam se s povjerenjem i konzultirajte se s našim stručnjacima koji će Vam preporučiti najbolju metodu liječenja.

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba