Izbornik
Tim stručnjaka -> Izv. prof. dr. sc. Ivana Erceg Ivkošić, dr. med.

Izv. prof. dr. sc. Ivana Erceg Ivkošić, dr. med.

specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist ginekološke endokrinologije, humane reprodukcije i menopauzalne medicine

Izv. prof. dr. sc. Ivana Erceg Ivkošić priključuje se timu Specijalne bolnice Sv. Katarina 2018. godine.

Rođena je u listopadu 1973. godine u Splitu, Hrvatska. Diplomirala je u najkraćem mogućem roku na Medicinskom fakultetu u Splitu 1998., tada područnom studiju Sveučilišta u Zagrebu.

Od 1998. do 2000. radila je kao postdoktorand u Laboratoriju za genetiku i razvojnu biologiju Sveučilišta Connecticut u Sjedinjenim Američkim Državama (Postdoctoral Fellowship, University of Connecticut Health Center, Department of Genetics and Developmental Biology, Farmington, Connecticut, USA), nakon čega završava Doktorski znanstveni studij Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu u trajanju od tri godine, smjer Klinička medicina. S rezultatima iz SAD-a, 2011. godine brani i doktorsku disertaciju pod naslovom “Analiza učinka transkripcijskih čimbenika Dlx5 i Msx2 na razvoj osteoblasta u b-AKE transgeničnih miševa” te stječe titulu doktora znanosti u području Biomedicine i zdravstva, polje Temeljne medicinske znanosti, grana Citologija, histologija i embriologija. Od 2013.godine znanstveni je suradnik u znanstvenom području biomedicine i zdravstva, polje kliničke medicinske znanosti.

Od 2001. do 2003. radila je u Laboratoriju za kliničku i sudsku genetiku Zavoda za patologiju, sudsku medicinu i citologiju KBC Split.

Specijalizaciju iz ginekologije i porodništva započinje 2003. godine na Klinici za ginekologiju i porodništvo Kliničke bolnice „Sveti Duh“, gdje radi do svibnja 2019. godine. Završila je, još tijekom specijalizacije, i poslijediplomski tečaj prve kategorije iz ultrazvuka, kolposkopije i endoskopske (laparoskopske i histeroskopske) kirurgije u ginekologiji. Kasnije se usavršava na brojnim domaćim i stranim stručnim i znanstvenim skupovima te tečajevima. Subspecijalist je humane reprodukcije. Od 2011. do 2019. godine je radila i u privatnoj “BetaPlus poliklinici za ginekologiju, porodništvo i reprodukcijsku medicinu” u Zagrebu.

U Hrvatskoj je jedini licencirani Natural Family Planning Medical Consultant nakon završenog Creighton Model FertilityCare System i NaProTechnology programa u organizaciji Pope Paul VI Institute For The Study Of Human Reproduction u suradnji sa Creighton University, Omaha, Nebrasca, USA. Navedena edukacija je obavljena u Poljskoj (Varšava) 2012. i 2013. godine, a akreditirana je od American Academy of Fertility Care Proffesionals, Blue Springs, MO 64014, USA.

Bila je predavač na poslijediplomskom tečaju prve kategorije Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Ultrazvuk u Ginekologiji i porodništvu Kliničke bolnice “Sveti Duh” do 2019. Sudjelovala je u dodiplomskoj nastavi iz ginekologije i porodništva Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u nastavnoj bazi Kliničke bolnice „Sveti Duh“ do 2019. godine. Krajem 2018. godine postaje docent iz znanstvenog područja Biomedicine i zdravstva, znanstvenog polja kliničke medicinske znanosti, znanstvene grane ginekologija, na Katedri za pedijatriju i ginekologiju s opstetricijom Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Sveučilišta u Osijeku te od tada aktivno sudjeluje kao predavač u nastavi, tečajevima i svim drugim aktivnostima navedenog fakulteta. Od početka 2024. godine je izvanredni profesor.

Objavila je preko 50-ak znanstvenih radova u domaćim i stranim znanstvenim časopisima, od kojih je 20 citirano u CC (Current Contents) te je autor poglavlja u nekoliko knjiga (6) i čitavog niza objavljenih sažetaka, tj. kongresnih priopćenja (49).

Sudjelovala je u nekoliko znanstvenih projekata u Hrvatskoj i inozemstvu (10). Recenzent je za znanstvene časopise “Gene”, “Geburtshilfe und Frauenheilkunde”, “Acta Clinica Croatica” i stručne knjige iz područja ginekologije i genetike. Aktivno je sudjelovala na čitavom nizu domaćih i međunarodnih stručnih i znanstvenih skupova i tečajeva iz područja genetike i ginekologije, a također i u organizaciji mnogih.

Član je svih relevantnih strukovnih i znanstvenih udruženja, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu, a posebno je veseli što je član Upravnog odbora Hrvatskog društva za personaliziranu (preciznu) medicinu Hrvatskog liječničkog zbora.

Uže područje interesa joj je menopauza i neplodnost, ali i općenito, implementacija najnovijih genetskih otkrića u dijagnosticiranju, liječenju i poboljšanju cjelokupnog ženskog zdravlja s obzirom na izobrazbu i rad koji ima iz područja genetike i razvojne biologije. Veliki joj izazov predstavlja konačno i u Hrvatskoj koristiti, konkretno i u svakodnevnom radu u kliničkoj praksi, najnovija svjetska znanstvena dostignuća te kombinirati znanost i kliniku sad i ovdje.

Vrlo je aktivna u društvenoj zajednici te ima brojne i različite interese u životu. Udana je i majka troje djece (dva sina i kćer).

Izv. prof. dr. sc. Ivana Erceg Ivkošić već niz godina ponosno nosi titulu „Najdoktora“ na temelju mišljenja pacijenata na portalu najdoktor.com.

Najdoktor recenzije pogledajte na: Izv. prof. dr. sc. Ivana Erceg Ivkošić, dr. med.

Naši liječnici i iskustva pacijenata

Pročitajte njihova stvarna i inspirativna iskustva!

Testimonial - Marija Opačak & Den Eror
Marija Opačak & Den Eror
Hrvatska

Za Specijalnu bolnicu Sv. Katarina imam samo riječi hvale. Medicinsko osoblje jako je ljubazno, a bolnica je opremljena najsuvremenijim tehnologijama te pacijentima daje mogućnost da na jednom mjestu obave više različitih pregleda i pretraga. Sve ovo, uz stručnu i dragu doc. dr. sc. Ivanu Erceg Ivkošić, specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist ginekološke endokrinologije, humane reprodukcije i menopauzalne medicine, razlog je zašto sam se odlučila upravo za Sv. Katarinu. Dr. Erceg Ivkošić topla je, empatična osoba maksimalno profesionalna u svome poslu te bi ju preporučila svim ženama koje se ustručavaju javiti na ginekološki pregled. I moj partner Den, ponosni budući otac, također ima puno povjerenje u doktoricu, što meni jako puno znači budući da trenutno često izbiva od kuće jer je dio planinskog izazova „Seven Summits“ u kojem rijetki pojedinci osvajaju najviše vrhove sedam kontinenata, što još nije uspjelo niti jednom Hrvatu. Do sad ih je osvojio pet te sam zaista ponosna na njega, inače najmlađeg Hrvata koji se popeo na Mount Everest. S obzirom na navedeno, meni kao ženi i budućoj majci jako je važno da imam njegovo povjerenje u doktoricu i dok je odsutan, pa u svakom trenutku oboje možemo biti sigurni da sam u dobrim rukama, čak i kada nismo zajedno.

Na fotografiji: Pacijentica Marija Opačak i njezin partner Den Eror s doc. dr. sc. Ivanom Erceg Ivkošić, specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist ginekološke endokrinologije, humane reprodukcije i menopauzalne medicine.

Više
Uspješni rezultati liječenja fistule uzrokovane Crohnovom bolešću - Dnevnik HRT-a
Doc. dr. sc. Ivana Erceg Ivkošić u emisiji "Zdravlje na kvadrat“ na temu postmenopauze
Doc. dr. sc. Ivana Erceg Ivkošić u emisiji "Zdravlje na kvadrat“ na temu trudnoće

Novosti

Blogovi

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba