Izbornik

Arthrex Angel PRP - Plazma obogaćena trombocitima

Centri izvrsnosti -> Ortopedija i sportska medicina -> Arthrex Angel PRP - Plazma obogaćena trombocitima

Arthrex Angel PRP - Plazma obogaćena trombocitima

ARTHREX ANGEL PRP- Plazma obogaćena trombocitima je inovativna metoda liječenja kojom se na prirodan način ubrzava oporavak nakon brojnih ortopedskih ozljeda, a oporavak je znatno efikasniji i bezbolniji.

Trombociti predstavljaju najdragocijeniji izvor faktora rasta i citokina cijeljenja (HGF, IL-6, TGF- B1,…). Ovu spoznaju iskoristila je jedna od najutjecajnijih biotehnoloških kompanija – Arthrex i na tržište plasirala sustav ANGEL PRP koji predstavlja moćno oružje u borbi protiv bolnih stanja u ortopediji.

Metodom Angel uzimamo vlastitu krv pacijenta, te u posebnim uređajima postižemo do 18 puta veće koncentracije trombocita. Tako dobiven proizvod pod kontrolom ultrazvuka apliciramo na bolno mijesto, čime postižemo najučinkovitiji način liječenja i pacijentu omogućujemo najbrži povratak svakodnevnim ili sportskim aktivnostima. Imate pitanje ili trebate savjet? Stojimo Vam na raspolaganju!

Tko su idealni kandidati za ARTHREX ANGEL PRP proceduru?

 • pacijenti koji pate od upale tetiva (teniski lakat, golferski lakat, upale Ahilovih tetiva, skakačko koljeno,…)
 • pacijenti sa sportskim ozljedama (parcijalne ili potpune rupture mišića, ozljede meniska, parcijalne rupture tetiva)
 • pacijenti sa istrošenim zglobovima (najnovija istraživanja su pokazala da ova metoda ima superioran učinak u odnosu na hijaluronsku kiselinu i kortikosteroidne injekcije)
 • pacijenti koji žele odgoditi operacijsko liječenje
 • pacijenti koji žele ubrzati postoperativni oporavak (nakon šivanja meniska, rekonstrukcije ukriženih ligamenata, rekonstrukcija rotatorne manšete,…)

Zanima Vas jeste li kandidat za ARTHREX ANGEL PRP proceduru? Javite nam se i dogovorite pregled.

FOTO 894b.jpg

Učinci ARTHREX ANGEL PRP terapije?

 • poboljšava kvalitetu života
 • ubrzava zaraštavanje
 • ubrzava vrijeme oporavka
 • poboljšava regeneraciju
 • brži i dugoročniji terapijski efekat za razliku od alternativnih metoda liječenja
 • dovodi do smanjenja upale, otoka, bola
 • olakšana je pokretljivost,
 • manja ukočenost

Cijela procedura se izvodi ambulantno i traje 30 do 40 min, ovisno o indikaciji i volumenu krvi koji se uzima. Prosječno se koristi 60 ml pacijentove krvi od čega se dobiva 6-8 ml visokokoncentriranog PRP-a. Nakon toga se PRP pod kontrolom ultrazvuka aplicira na bolno mjesto. Puni efekt se postiže jednom injekcijom, tako da nije potrebno ponavljati postupak kao kod nekih drugih metoda.

ANGLE PRP2.jpg


Kako se pripremiti za pregled?

Za većinu indikacija dovoljno je dobar klinički pregled. Ako specijalist procijeni da to nije dovoljno za postaviti indikaciju onda se može doatno napraviti ultrazvuk ili MR (magnetska rezonanca).

Dogovorite pregled!

Kako se pripremiti za tretman?

Tri tjedna prije tretmana ne bi trebalo uzimati kortikosteroide. Tjedan dana prije tretmana izbjegavati Aspirin, Ibuprofen i slične nesteroidne protuupalne lijekove, a 5 dana prije tretmana izbjegavati uzimanje lijekova koji razrjeđuju krv. Potrebno je piti dosta tekućine dan prije tretmana kako bi se dobio kvalitetniji PRP.

Kada je moguć povratak svakodnevnim aktivnostima?

Pacijenti koji koriste ovu metodu imaju značajno brži oporavak i povratak svakodnevnim aktivnostima. Sama procedura je bezbolna ili minimalno bolna. Većina pacijenata ne osjeti nikakvu bol prilikom procedure, dok pojedini pacijenti osjete manju bol prilikom aplikacije PRP-a na bolno mjesto koja prolazi kroz par sati.

DOGOVORITE PREGLED I SAZNAJTE JESTE LI KANDIDAT ZA ARTHREX ANGEL PRP TERAPIJU!

Pošaljite poruku:

Eu Logo
ESIF Logo
Hamag-Bicro Logo
europski strukturni i investicijski fondovi
Politika privatnosti | Korištenje kolačića | Mapa weba